Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec 20, 2012

Koopon.nl besproken door Hans Kortlevers

Koopon.nl besproken door Hans Kortlevers

Wederom een nieuwe dealsite op Hans Kortlevers. Ditmaal: Koopon.nl. Zoals de naam al doet vermoeden is de website afgeleid van Groupon. Naast de overeenkomst in de naam is ook het uiterlijk van de website bijna gelijkwaardig aan Groupon. Het kleurgebruik, pagina indeling etc. lijkt allemaal erg op dat van Groupon.

Maar is de website ook beter dan Groupon? Heel simpel: Nee. De website is veel minder uitgebreid dan Groupon. Hoewel de vergelijking met Groupon ook voornamelijk op basis van uiterlijk is gemaakt is de vergelijking van de twee dealsites een logisch vervolg. Ik wou dit verschil graag beschrijven op Hans Kortlevers. Koopon heeft zoals ze zelf zeggen: alleen de beste deals. De website is opgedeeld in vijf hoofd onderdelen: Stedendeals, shopping, travel, sale en kerstmis. Kerstmis is uiteraard een tijdelijk onderdeel, dit zal seizoensgebonden veranderen.

Om de website goed te kunnen beoordelen op Hans Kortlevers Deals heb ik de website op veel punten getest.  Een groot pluspunt vind ik het grote aantal dag deals. Als ik vandaag kijk zie ik alleen al 54 deals, waarvan er 11 nieuwe zijn. Dat vind ik erg veel. En hoe meer, hoe beter natuurlijk! Ook de hoge kortingen op de website vind ik verrassend goed. De kortingen zijn over het algemeen minimaal 40%, behoorlijk fors! En dat is hetgeen waar een deal website om draait: hoge kortingen.

Koopon.nl is een leuke website die, wat Hans Kortlevers betreft, iets te veel op Groupon wil lijken. Deze vergelijken is niet goed voor de eigen identiteit. De website heeft zeer goede deals, waar het natuurlijk allemaal om draait. Wat ik ook erg interessant vind is de mogelijkheid om per stad de deals te bekijken. Koopon heeft zo’n 50 steden waarin deals worden aangeboden. Het idee om per stad deals aan te bieden is voor veel mensen erg aantrekkelijk aangezien er op die manier meer relevante deals tussenzitten. Ik speur nog even wat op de site rond voor interessante deals, en ik ben nog lang niet uitgekeken!

Hans Kortlevers.